Přejít k obsahu  Přejít k hlavnímu menu

Wild Turkey 81

Bourbon

Wild Turkey 81

Wild Turkey je bourbon zrající 5 až 8 let, což je výrazně delší doba, než po kterou staří svoje bourbony většina ostatních výrobců. Aby Wild Turkey získal svoji jedinečnou a charakteristickou chuť, používá se k výrobě utajovaná směs kukuřice a kvalitních obilovin.

Následně destilát zraje v nových, opálených dubových sudech na nejvyšší stupeň zvaný "aligátor", kdy je povrch dřeva silně opálen a popraskán a připomíná právě kůži aligátora.

Koupit
  • Země původu USA
  • Oblast USA
  • Obsah alkoholu 40 %
  • Rok založení 1855
  • Kategorie Bourbon
  • Barva Plná jantarová
  • Chuť Mírně nasládlá po karamelu, vanilce a hrušce
  • Aroma Bohaté a vyvážené aroma ovocného charakteru s vůni dubového sudu a karamelovými podtóny
  • Závěr Dlouhý, dostatečně suchý s tóny dřeva a bílého pepře
title

Historie Wild Turkey

Historie značky sahá až do roku 1855, kdy bratři James a John Ripy dorazili do Kentucky a usadili se na úpatí kopce, kterému se dnes říká Wild Turkey Hill. V roce 1893 byla jejich whiskey vybrána jako nejlepší mezi čtyřmi stovkami vzorků a následně reprezentovala Kentucky na světové výstavě.

Trvalo to až do roku 1940, kdy tento bourbon dostal svůj dnešní název - Wild Turkey. Tehdejší ředitel palírny Thomas McCarthy vyrážel se svými přáteli na každoroční lov divokých krocanů (Wild turkey) a samozřejmě si sebou vzal několik lahví bourbonu. Když se o rok později všichni dožadovali, aby znovu přivezl ten výtečný „Wild turkey bourbon" byl název na světě. Od tohoto okamžiku se značka Wild Turkey stala známou po celém světě.

  • Wild Turkey 1855

    1855

    James a John Ripy přijíždějí do Kentucky a zakládají palírnu.

  • 1873

    Bratři otvírají novou palírnu s dvojnásobnou kapacitou.

  • 1893

    Whiskey je vybrána jako nejlepší ze 400 vzorků a reprezentuje Kentucky na světové výstavě.

  • Wild Turkey 1940

    1940

    Ředitel palírny Thomas McCarthy vymýšlí nový název pro vyráběný bourbon. Rodí se značka Wild Turkey.

  • Wild Turkey 1954

    1954

    Jimmie Russel začíná svoji bohatou kariéru Master blendera ve Wild Turkey.

  • 1964

    Federální vláda uznává bourbon jako produkt definovaný a chráněný podle amerického zákona.

  • Wild Turkey 1981

    1981

    Syn Jimmiho, Eddie Russel nastupuje do Wild Turkey.

  • 2000

    Jimmie Russel, master blender ve Wild Turkey, uveden do Síně slávy Bourbonu.

  • 2004

    Jimmy Russel oslavuje 50. výročí svého nástupu do palírny Wild Turkey.

  • 2010

    Eddie Russel je svým otcem, Jimmy Russelem, uveden do Síně slávy Bourbonu.

  • 2011

    Eddie Russel zahajuje 30. rok své práce v palírně a představuje novou edici Wild Turkey 81 Proof.

  • 2015

    Eddie Russell je oficiálně jmenován Master Distillerem palírny Wild Turkey, dochází tak k naprosto unikátní situaci ve světě, kdy jsou otec se synem v současném okamžiku a ve stejné whisky palírně na stejné pozici Master Distillera.